Argentina og Tysklands vej til VM-finalen

13/07/2014

Både Sydamerika og Europa er repræsenteret, når Argentina og Tyskland søndag aften spiller VM-finale i Brasilien.

Her er de to finaleholds vej til kampen om den prestigefyldte VM-titel.

Argentina:

* Gruppespil (Gruppe F)

VM-slutrunden begyndte for Argentina med en 2-1-sejr over Bosnien. Herefter slog sydamerikanerne Iran 1-0 og sluttede gruppespillet med en 3-2-sejr over Nigeria.

* 1/8-finale

I 1/8-finalen mødte Argentina Schweiz, og først i overtiden sikrede Angel Di Maria Argentina en plads i semifinalen, da han nettede til 1-0 i 118. minut med assist fra Lionel Messi.

* Kvartfinale

Belgien ventede i kvartfinalen. Allerede efter otte minutter scorede argentinske Gonzalo Higuain til 1-0, som også blev kampens slutresultat.

* Semifinale

Holland og Argentina mødtes i semifinalen. 120 kedelige minutters spilletid endte uden mål, hvorfor kampen skulle afgøres på straffespark. Argentinas skytter scorede på deres fire første forsøg, mens Holland brændte to af de første fire, og så var det afgjort. 4-2 til Argentina og finalepladsen var i hus.

Tyskland:

* Gruppespil (Gruppe G)

Tyskland begyndte VM-slutrunden overlegent med en 4-0-sejr over Ronaldo og co. fra Portugal. Derefter spillede tyskerne uafgjort 2-2 mod Ghana og sluttede gruppespillet af med en sejr på 1-0 over USA.

* 1/8-finalen

Algeriet var tæt på at smide tyskerne ud af årets VM i 1/8-finalen, men kampen endte 0-0. Først i overtiden røg målene i nettet, og Tyskland vandt 2-1.

I kvartfinalen ventede Frankrig, men allerede i 13. minut scorede tyskerne til 1-0, hvilket også blev kampens slutresultat.

Tyskernes vej til finalen gik over værterne fra Brasilien. Hvad bookmakerne troede ville være en udfordring for Tyskland, viste sig at blive en leg for tyskerne, der ydmygede Brasilien med 7-1, der medførte grædende brasilianere på tilskuerrækkerne. Og rundt om i værtsnationen.

Argentina og Tyskland spiller finale i Rio de Janeiro søndag klokken 21 dansk tid.