Argentinas helt: Vi gav vores liv og sjæl

Angel Di Maria er dagens helt i Argentina, efter at Real Madrid-spilleren tirsdag aften var manden bag sejrsmålet, da argentinerne med stort besvær besejrede Schweiz i 1/8-finalen ved VM i Brasilien.

Di Marias 1-0-scoring faldt, da der blot manglede tre minutter af den forlængede spilletid, men matchvinderen sender hyldesten og roserne videre til resten af den argentinske lejr.

- Det var ikke bare mig, der klarede det. Heltene er 23 spillere og hele trænerstaben. Vi gav vores liv og vores sjæl, siger Angel Di Maria ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han og holdkammeraterne havde meget svært ved at trænge igennem den massive schweiziske defensiv, og i første halvleg var det ved at gå galt i den anden ende, da Josip Drmic pludselig var helt fri.

Målmand Sergio Romero afværgede dog den penible situation.

- Vi prøvede hele tiden på at spille os igennem, men vi lavede en fejl i første halvleg, som gav Schweiz en en-mod-en-situation med Sergio Romero. Jeg mener dog, at sejren er mere end fortjent, siger Angel Di Maria.

Den argentinske landstræner, Alejandro Sabella, er en lettet mand efter en ny, kneben sejr. Det var fjerde gang i fire VM-kampe, at Argentina vandt med et enkelt mål.

- Det vigtigste er at vinde. For at klare det har man brug for en god taktik og gode spillere. Det var en pragtfuld kamp mod en stærk modstander. Jeg kan kun gratulere mine spillere med avancementet, siger Alejandro Sabella.

Der venter nu Argentina en kvartfinale mod enten Belgien eller USA.

/ritzau/

 

Dagens Gossip