Argentinas præsident hylder græsk nej til kreditorer

Mens de globale finansmarkeder skælver efter søndagens nej ved den græske folkeafstemning, hilser Argentinas præsident resultatet af afstemningen velkommen.

- En rungende sejr for demokrati og værdighed, skriver præsident Cristina Fernandez på Twitter ifølge Reuters.

Lighederne mellem de to lande er store. Argentina var statsbankerot i 2002 og nægtede at betale sin gæld. Landets valuta blev devalueret og bruttonationalproduktet blev reduceret med en femtedel.

Argentina kom på fode igen, økonomien blomstrede, men i fjor var landet igen på randen af en konkurs efter en konflikt med to amerikanske hedgefonde.

Fondene, som Cristina Fernandez for øvrigt betegner som "gribbe", krævede deres tilgodehavende tilbage.

Flere kreditorer forsøger fortsat gennem søgsmål at få Argentina til at indfri den gæld, som landet ikke magtede at betale for 13 år siden.

- Vi argentinere ved, hvad det drejer sig om. Vi håber, at Europa og dets ledere forstår meldingen om, at du ikke kan tvinge nogen til at underskrive deres egen dødsdom, skriver Fernandez.

Et flertal af de græske vælgere afviste ved søndagens afstemning et forslag fra landets kreditorer, og det har ifølge analytikere øget risikoen for, at Grækenland må forlade eurozonen og har kurs mod et økonomisk tilbageslag.

61 procent af vælgerne sagde nej til flere nedskæringer og besparelser.

Finansmarkederne er præget af nervøsitet mandag på grund af usikkerheden om Grækenlands fremtid i eurozonen. I Asien falder aktiekurserne på de vigtige børser i Tokyo og Hongkong.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip