Argentinas træner: Vi skal spille den perfekte kamp

Alt skal gå op i en højere enhed, hvis Argentina skal slå de tyske favoritter og blive verdensmestre i Rio de Janeiro søndag, erkender den argentinske landstræner Alejandro Sabella.

- Tyskland er altid meget stærke fysisk og taktisk. Af den årsag er det det hold, der har vundet flest titler sammen med Brasilien og Italien, siger fodboldtræneren.

- De bruger bolden rigtig godt og spiller den mellem linjerne. De bruger også pladsen bag deres backs rigtig godt, særligt med Lahm (Philipp Lahm, red.). Vi bliver nødt til at spille en perfekt kamp, lyder det fra Sabella.

Det er tredje gang, at de to hold står over for hinanden i en VM-finale. I 1986 vandt Argentina 3-2, mens Vesttyskland sejrede 1-0 fire år senere.

- Vi bliver nødt til at være meget koncentrerede og lukke alle huller. Det er allervigtigst, at vi ikke giver bolden væk på billig baggrund, siger den 59-årige træner.

Tyskland blev endestationen for Argentina i kvartfinalerne ved VM i både 2006 og 2010. For fire år lød de barske cifre på 4-0 i tysk favør, men det nederlag har ingen betydning for finalen søndag, siger Sabella.

- Argentina er et mere konservativt hold end for fire år siden. Vi går efter sejren på en anden måde. Dengang forsøgte spillerne, men det skulle ikke være. Tyskland scorede et meget tidligt mål, og det ændrede kampen, lyder det.

Hvis der bliver scoret et tidligt mål denne gang, håber træneren på, at det bliver argentinsk.

- Situationen er anderledes i morgen, selvom mange spillere er de samme, siger Alejandro Sabella.

Han giver endnu ikke et bud på, om den skadede Real Madrid-stjerne Angel di Maria bliver klar til finalen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip