Arkæologer gør en uhyggelig opdagelse under jorden, som nazisterne aldrig ønskede fundet

I det østlige Polen har man længe kendt til en tidligere koncentrationslejr, men en grundig undersøgelse af stedet har ført nye chokerende fund med sig.

Under jorden ved k-lejren i udkanten af landsbyen Sobibor har polske arkæologer fundet gaskamre, der bevidst var skjult af nazisterne efter et oprør i 1943, vurderer flere embedsmænd. Se billeder nederst på siden. Det skriver Huffington Post.

Læs også: Handlede hos Coop: Fik kvittering med nazi-hilsen 

Det vurderes, at ca. 250.000 jøder endte deres dage i disse gaskamre. De tyske styrker stoppede med at bruge gaskamrene efter den 14. oktober 1943, hvor de efter sigende ødelagde dødsrummene, som senere blev dækket af asfalt, da man lavede en vej.

En af arkæologerne, Yoram Haimi, bag fundet er chokeret over de nye beviser.

- Vi blev forbløffet over størrelsen af bygningen og væggenes velbevarede tilstand. Flere tjenestemænd arbejder på at etablere, hvor store gaskamrene var, hvilket vil give dem en bedre ide om, hvor mange jøder, der blev myrdet i lejren, udtaler Yoram Haimi, som har et personligt forhold til fangelejeren, idet to af hans onkler angiveligt blev dræbt i Sobibor-lejren.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med 

Sobibor-lejren blev bygget i marts 1942, og på bare godt et år - indtil 14. oktober 1943 - mener man, at omkring 250.000 jøder blev dræbt der.

Meget få fanger slap levende fra Sobibor - over 300 jøder flygtede fra stedet, men kun 50 fanger slap levende.

Se billeder af de uhyggelig fund her:   

 

Dagens Gossip