Arkæologer har fundet Helvedes port

Emma Kirstine Kejser

11 år siden

|

03/04/2013

Dagens topnyheder

Man skal naturligvis dø for at komme i Helvede. Men i det sydvestlige Tyrkiet har et hold af arkæologer fundet et pilgrims sted, også kaldet Plutos Gate, noget man i oldtiden mente, var indgangen til underverdenen, det de kristne kalder Helvede.

I det gamle Grækenland nær Apollos tempel var indgangen til en grotte, som man troede var indgangen til underverdenen på grund af de dødelige gasser, som grotten, også i dag, udstøder.

I dag hedder området Pamukkale, men i det gamle Grækenland lå der en by kaldet Hierapolis, som den gang var et valfartssted for pilgrimme.

Francesco D’Andria er professor ved Universitetet Samento og specialiserer sig i klassisk arkæologi. Han har ledt holdet af arkæologer, som nu fandt, hvad de ledte efter.  Fundet blev offentliggjort på en italiensk pressekonference.

Tidligere har Francesco D’Andria stået bag udgravninger af det man mener, skulle være apostlen Sankt Phillip, som skulle have været én af Jesus’ oprindelige tolv apostle.

Ved grotten i Hierapolis fandt Francescos hold også en mindre pool, som skulle have været brugt af pilgrimmene, samt rester af et tempel, trapper og flere større søjler.

- Vi kunne se grottens dødelige egenskaber med det samme, da små fugle faldt til jorden livløse, som de søgte mod de varme dampe ved indgangen til grotten, siger Francesco D’Andria til Discovery News.