Arkæologer opdager den største grav nogensinde

Arkæologer har i Grækenland fundet, hvad, man tror, er den største grav nogensinde, der er blevet opdaget, skriver Reuters.

Graven er prydet med to sfinkser, der ligger og bevogter indgangen. Den menes at være fra mellem år 325 til år 300 før Kristi fødsel.

Graven er fundet i Grækenlands nordøstlige makedonske region cirka 100 kilometer nordøst for Grækenlands næststørste by, Thessaloniki. Det er en historisk opdagelse fra den tidlige hellenistiske tid.

Endnu er der intet, der tyder på, at graven tilhører Alexander den Store, der døde i år 323 før Kristi fødsel. Arkæologerne, der begyndte deres udgravning i 2012, forventer at kunne identificere, hvem gravens ejermand er, i slutningen af måneden.

- Det ligner en prominent makedoner fra den æra, siger en ansat ved det græske kulturministerium, der ønsker at være anonym. Alexander den Store døde i Babylonien, der ligger i, hvad vi i dag kalder Irak. Hans begravelsessted er dog stadig ukendt.

Mellem de to sfinkser, der ligger og bevogter indgangen, er der en fire en halv meter bred gang, der fører ind til graven med hvide vægge pyntet med vægmalerier. Rundt om ligger en 497 meter lang marmor-mur som beskyttelse.

Man har på stedet tidligere fundet en fem meter høj skulptur af en løve, som, man mener, har stået over graven.

- Det er tydeligt, at vi står foran et specielt fund. (Fortidens) Makedonien bliver ved med at bevæge og overraske os, når den afslører sine unikke skatte, siger den græske premierminister, Antonis Samara, tirsdag under et besøg på stedet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip