Arla bygger for 900 millioner i Nr. Vium

Et nyt anlæg til knap en milliard vil i løbet af de kommende år skyde op i Nr. Vium mellem Herning og Skjern. Det er Arla, som udvider med et helt nyt produktionsanlæg ved Danmark Protein i det vestjyske som en del af mejerivirksomhedens globale strategi.

Anlægget til 900 millioner kroner skal fremstille laktose-produkter baseret på valle, som blandt andet skal bruges i modermælkserstatning.

- Med det nye laktoseanlæg kan vi fremover forædle samtlige dele af mælken optimalt og fremstille lønsomme laktoseprodukter til fødevareindustrien, siger direktør i Arla Foods Ingredients, Henrik Andersen i en pressemeddelelse.

Byggeriet i Nr. Vium bliver Arlas største enkeltinvestering i 2013 og forventes at skabe mere end 20 nye jobs. Anlægget ved være delvist færdigt i slutningen af 2014 og være fuldt produktionsdygtigt i 2016.

I løbet af 2013 er udvidelsen af Taulov Mejeri færdig. Her har Arla investeret omkring 215 millioner kroner i produktion af gul ost.

På globalt plan investerer mejerigiganten godt to milliarder kroner på blandt andet udvidelser, miljøforbedringer og innovation i 2013. Arla forventer især at øge eksporten til Rusland, Kina, Mellemøsten og Afrika. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip