Arla dropper egyptisk mejeri

Skrevet af admin

|

03/12/2014

Dagens topnyheder

To måneder efter, at mejerikoncernen Arla viste interesse for at købe aktiemajoriteten i det egyptiske selskab Arab Dairy Product Company, trækker den danske virksomhed nu følehornene til sig.

Arla gav i september et ikke-bindende bud på aktiemajoriteten i det børsnoterede selskab, men efter en nærmere undersøgelse - en såkaldt due diligence - er Arab Dairy ikke længere interessant.

- Vi har undersøgt selskabet grundigt på kryds og tværs, og der er nogle ting omkring selskabet, der gør, at det ikke er det rigtige selskab for os i forhold til vores ambitioner i Egypten, siger Arlas pressechef, Theis Brøgger, til Ritzau.

Af børshensyn kan Arla ikke gå nærmere i detaljer om, hvorfor man ikke vil købe sig ind i Arab Dairy, der ville give Arla en placering blandt de fem til seks største mejeriaktører i Egypten og en markedsandel på 13-15 procent i ostekategorierne.

Theis Brøgger understreger, at afvisningen af det egyptiske selskab intet har at gøre med en skudepisode i Saudi-Arabien, hvor en Arla-medarbejder blev såret af skud den 22. november.

Sent mandag tog en gruppe tilhængere af den militante gruppe Islamisk Stat (IS) skylden for angrebet i en video. Videoens ægthed er imidlertid ikke verificeret, men Arla har bekræftet, at der henvises til skudepisoden i videoen.

Selv om købet af Arab Dairy ikke bliver til noget, har Arla dog stadig ambitioner om at komme ind på det egyptiske marked.

- Vi arbejder på nogle konkrete ting, men da arbejdet ikke er afsluttet, kan vi ikke sige noget om det lige nu. Men jeg kan bekræfte, at vi arbejder på nogle andre konkrete alternativer, der forhåbentlig vil kunne give Arla mulighed for at komme ind på det egyptiske marked, siger Theis Brøgger, pressechef i Arla.

/ritzau/