Arla er fortsat i højeste alarmberedskab i Saudi-Arabien

Arla bekræfter, at der er pågrebet mistænkte i sagen om attentatet mod en af den danske mejerigigants medarbejdere i Saudi-Arabien.

- Vi er blevet orienteret af det danske udenrigsministerium om, at der er foretaget tre anholdelser i sagen om skud mod en af vores medarbejdere den 22. november. Det er det, vi ved lige nu, siger pressechef i Arla, Theis Brøgger.

- Myndighederne fortsætter nu efterforskningen, og derfor holder vi os i tæt kontakt med Udenrigsministeriet, som har kontakten til de saudiske myndigheder, tilføjer han.

Tre tilhængere af Islamisk Stat er anholdt for at skyde den danske medarbejder i Saudi-Arabien, oplyser det saudiske indenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

Anholdelsen af de mistænkte får ikke Arla til at slække på de særlige sikkerhedsforanstaltninger, som Arlas medarbejdere i området har været underlagt siden attentatet.

- Vores fokus er på sikkerhedsniveauet for vores medarbejdere. Vi har fortsat et meget højt sikkerhedsniveau i landet, og det vil vi blive ved med også efter det her, siger Theis Brøgger.

Han vil netop af hensyn til sikkerheden ikke komme nærmere ind på, hvad det konkret betyder for medarbejderne.

Theis Brøgger oplyser, at den medarbejder, som blev såret af skud, mens han kørte i sin bil den 22. november, har fortsat sin bedring og efter omstændighederne har det godt.

- Han har det bedre og bedre dag for dag, siger han om medarbejderen.

Skyderiet fandt sted i den saudiarabiske hovedstad, Riyadh, efter den ansatte havde forladt sin arbejdsplads i bil ved 13-tiden.

En bil kørte op på siden af den Arla-ansatte, og der blev affyret skud mod danskeren, som blev ramt i skulderen.

Efterfølgende tog en gruppe, der hævder at have tilknytning til den militante gruppe Islamisk Stat (IS), ansvar for attentatet.

Gruppen offentliggjorde en video på internettet, som de hævdede var en optagelse af skudepisoden.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip