Armstrong er urolig før retssag: Jeg kan blive ruineret

Den tidligere cykelstjerne Lance Armstrong står foran økonomisk ruin, hvis han taber den sag, som hans tidligere holdkammerat Floyd Landis har anlagt og som skal for retten senere på året.

Landis har anlagt en såkaldt whistleblower-sag mod Armstrong, den daværende manager Johan Bruyneel og flere andre i US Postal-holdets ledelse, fordi han mener, at den organiserede doping på holdet var bedrageri mod den amerikanske stat.

Regeringen har siden slået sig sammen med Landis, og de to parter mener sig berettiget til 100 millioner dollar (660 millioner kroner), hvoraf Landis i givet fald ville få en tredjedel.

Armstrong erkender, at han er nervøs for, hvordan det hele ender.

- Hvis jeg taber, kan vi ikke sidde ved dette bord. Vi kan ikke sidde i dette hus. Vi kan ikke sidde i noget hus overhovedet. Jeg har ikke 100 millioner dollar, siger Armstrong til en gruppe journalister i sit hjem i Aspen, Colorado.

- Jeg mener, jeg har en god sag. Men man ved aldrig. Hvis juryen siger: "Betal 100 millioner", så får Floyd Landis 33 millioner. Mon alle i juryen ville være tilfredse med det? Der ville ikke være nogen logik i det, siger Lance Armstrong.

Lance Armstrong vandt Tour de France syv år i træk, men i 2012 erkendte han at have dopet sig systematisk i sine succesrige år.

En lang række store og små sponsorer har efterfølgende trukket sig og krævet at få deres millioner retur.

Den nu 43-årige eks-cykelrytter erkender, at har søgt professionel hjælp til stå krisen igennem.

- Det er sjovt, fordi folk siger: Er du svag eller hvad? Men vi hyrer coaches i alle andre facetter af livet, om det er cykling, andre sportsgrene eller erhvervslivet.

- Jeg har fået hjælp i et stykke tid. Den seneste tid har det faktisk været mere og mere. Vi kan alle blive bedre mennesker. Guderne skal vide, at jeg kan, siger Lance Armstrong.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip