Armstrong indgår forlig og undgår retssag

Skrevet af admin

|

21/11/2013

Dagens topnyheder

Lance Armstrong har indgået forlig med forsikringsselskabet Acceptance Insurance, som havde lagt sag an mod den tidligere cykelrytter, efter at han havde indrømmet at have taget doping i sin aktive karriere.

Acceptance Insurance, som er tidligere sponsor for Armstrong, krævede tre millioner dollar i erstatning.

Selskabet mener, at Armstrong har svindlet sig til bonusudbetalinger i forbindelse med de første tre af i alt syv Tour de France-titler. Der er tale om Tour-sejrene i 1999, 2000 og 2001.

De tre millioner skulle svare til de bonusudbetalinger, Armstrong havde modtaget. Det er uvist, hvor meget amerikaneren har betalt i forliget.

Men forliget betyder, at Armstrong nu slipper for at møde op i retten, hvor han var blevet afkrævet svar under ed om sin dopingfortid.

Armstrong indrømmede systematisk brug af doping i et interview med TV-stjernen Oprah Winfrey i vinter. Han er blevet frataget alle sine syv Tour-sejre og har fået livsvarig karantæne fra sporten.

Erstatningssagen med Acceptance Insurance er ikke den eneste sag, som Armstrong har været involveret i på det seneste.

Også forsikringsselskabet SCA Promotions har lagt sag an mod ham og kræver syv millioner dollar i erstatning, og den sag er ikke afgjort endnu.

Armstrong håber desuden, at de amerikanske myndigheder vil droppe et stort millionkrav til trods for hans dopingindrømmelser.

Den amerikanske stat postede fra 1998 og seks år frem 40 millioner dollar svarende til 220 millioner kroner i det tidligere cykelhold US Postal, der havde Armstrong som den altoverskyggende stjerne.

/ritzau/