Arnfeldt går til landsret efter nederlag i skattesag

Den forhenværende spindoktor Peter Arnfeldt vil nu have Østre Landsret til at tage stilling til, om en sigtelse mod ham har været opretholdt i urimelig lang tid.

Fredag traf Københavns Byret afgørelse i sagen. Det blev til et nederlag for Peter Arnfeldt, og nu vil han kære rettens kendelse til landsretten, oplyser han til Ritzau.

- Jeg har lige drøftet sagen med min advokat, og vi kærer sagen med det samme, siger han til Ritzau fredag eftermiddag.

Arnfeldt er sigtet for at lække fortrolige oplysninger fra statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattepapirer til dagbladet BT.

Han nægter sig skyldig og mener, at Københavns Politi har været for længe om at beslutte, hvorvidt der skal rejses tiltale i sagen, eller om sigtelsen mod ham skal droppes.

Peter Arnfeldt prøver nu sagen af ved Østre Landsret. Han mener, at det er et samfundsmæssigt spørgsmål, der ikke kun vedrører ham selv.

- Jeg synes, at det er en principiel sag, som er større end mig selv, siger han og fortsætter:

- Jeg vil gerne have afgjort, hvorvidt det kan være rigtigt, at man kan være uskyldig sigtet i omkring to år, uden at politiet foretager sig noget som helst i sagen - ingen efterforskning eller nogen fremdrift overhovedet.

Eks-spindoktoren har været sigtet siden september 2012. Han forlangte, at byretten skulle fastsætte en frist på tre måneder for anklagemyndigheden ved Københavns Politi om, hvorvidt der skal rejses tiltale i sagen.

Ifølge retsplejeloven skal det forhindres, at politiet sigter borgere i unødvendig lang tid.

Der er ikke en fast tidsgrænse, men lovens paragraf 718 siger, at der "inden for rimelig tid", efter at man er blevet sigtet, skal afgøres, hvorvidt der skal rejses tiltale - og dermed indledes en straffesag.

Efter halvandet år kan den sigtede så bede retten se på sigtelsen, og det var det, Peter Arnfeldt havde gjort.

/ritzau/

 

Dagens Gossip