Arnfeldt: Københavns Politi har behandlet mig sjofelt

Det er mærkeligt, at anklagemyndigheden ikke før nu har droppet sigtelserne mod tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) daværende særlige rådgiver Peter Arnfeldt.

Det siger Arnfeldt selv mandag, efter at anklagemyndigheden i København har meldt ud, at Arnfeldt ikke længere er sigtet for at have lækket statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattepapirer til pressen frem mod folketingsvalget i 2011.

Den tidligere spindoktor fortæller, at han vil anlægge sag mod Københavns Politi for at få erstatning for at have ventet to år på at blive renset.

- Det vigtigste for mig er ikke beløbets størrelse, men det er at få sort på hvidt, at sådan en sjofel behandling kan man ikke udsætte borgere for. Jeg vil gerne have sat to streger under, at Københavns Politi har handlet fejlagtigt, så de kan tage ved lære, siger Peter Arnfeldt.

Arnfeldt blev sigtet i september 2012. Siden har han kunnet se i sagens agter, at politiet ikke har foretaget sig noget aktivt i efterforskningen.

- Kan det virkelig være rigtigt, at vi har en retsinstans i Danmark, som kan lave ingenting, mens de stigmatiserer uskyldige? Er det rart at leve i et land, hvor man nærmest kan være sigtet i endeløs tid, med de konsekvenser det nu har for ens liv og familie, spørger Peter Arnfeldt.

Det kan ifølge Arnfeldt kun skyldes to ting, at det har taget over to år at komme frem til, at han er uskyldig i skattesagen.

- Det kan skyldes inkompetence, eller også skyldes det et problem i forhold til nogle politiske vurderinger, som ikke skulle være blevet foretaget af politiet, siger han.

Han mener, at det langtrukne sagsforløb har været "rimelig træls".

- Men jeg er ret robust, så jeg overlever jo nok. Jeg har ingen varige men, men det er ikke sikkert, at alle havde kunnet stå det igennem. Men det er nemt nok, når man ved, hvad man har gjort og ikke har gjort, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip