Arnfeldts advokat: Vi havde forventet renselse

Skrevet af admin

|

01/12/2014

Dagens topnyheder

Det er rart, at politidirektøren i København er enige med os i, at Arnfeldt er en renset mand nu.

Sådan siger forsvarsadvokat Henrik Stagetorn, efter at anklagemyndigheden mandag har besluttet at droppe sigtelsen mod tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) særlige rådgiver, Peter Arnfeldt.

Arnfeldt var mistænkt for at have lækket fortrolige oplysninger om Helle Thorning-Schmidt (S) og Stephen Kinnocks skatteforhold til BT op til folketingsvalget i 2011.

- Vi er ærgerlig over, at det skulle tage så lang tid - det har taget to år jo - men det var forventeligt, at det her skulle ske.

- Vi og politiet har haft de her ansvarsvurderinger fra Skattesagskommissionen siden juli måned, og af dem fremstod det endnu tydeligere, at Arnfeldt ikke er den person, der har lækket det, siger Stagetorn.

Advokaten siger, at hvis der kommer et sagsanlæg ud af, at det har taget så lang tid for politiet at droppe sigtelserne mod hans klient, er det op til andre at afgøre, hvordan det skal foregå.

- I dag glæder vi os bare over, at der ikke var noget belæg i sigtelserne, siger han.

Advokaten har endnu ikke talt med Arnfeldt, da "det hele er så nyt endnu". Han kan kun sige, at det bliver mellem de to, hvad de skal tale om.

Peter Arnfeldt blev sigtet for lækagen i september 2012, da han var en af de relativt få personer, der havde adgang til to vigtige oplysninger i sagen.

/ritzau/