Arrangørerne aflyser al OL-roning søndag

Skrevet af admin

07/08/2016

Dagens topnyheder

Der bliver ikke roet i OL-konkurrencen søndag i Rio de Janeiro. Det meddeler arrangørerne over højttalerne.

Vinden er så kraftig i det område ved bugten Rodrigo de Freitas Lagoon, som ligger tæt på den berømte strand Copacabana, at det er umuligt at gennemføre konkurrencerne.

Lars Christensen, der er sportschef for roerne, mener ikke, at det var muligt at afvikle søndagens konkurrencer.

- Der er ingen tvivl om, at jeg synes, det er den rigtige beslutning. Også fordi de kan se på vejrudsigten, at forholdene ikke bliver bedre, så det er helt rigtigt at aflyse roningen.

- Det skulle også have været aflyst lørdag. Det bliver lidt for meget tilfældige afgørelser, når vejret er, som det er, siger Lars Christensen.

- Det er i alles interesse af afvikle det under nogle ordentlige rammer. Alle nationer har forberedt sig minutiøst i fire år på det her, forklarer han.

Aflysningen betyder, at flere danske roere ikke kommer i konkurrence søndag.

Det gælder for Nina Hollensen og Lisbet Falch Jakobsen, der skulle have roet opsamlingsheat i dobbeltsculleren i forsøget på at kvalificere sig til en semifinale tirsdag.

I toer uden styrmand skulle Lærke Berg Rasmussen og Anna Dsane Andersen have været i vandet i et indledende heat, og det samme skulle Anne Lolk og Juliane Elander Rasmussen i letvægtsdobbeltsculler.

Slutteligt skulle Mads Rasmussen og Rasmus Quist have været på vandet i indledende heat i letvægtsdobbeltsculleren.

Det er uvist, hvornår de aflyste konkurrencer bliver gennemført.

- Vi kan håbe på, at der i de kommende dage kommer noget godt vejr, så vi kan få afviklet konkurrencerne under fair forhold, siger sportschefen.

Arrangørerne holder et møde senere søndag, hvor det besluttes, hvordan det nye program skal se ud.

/ritzau/