Arsenal-boss er helt rolig før usædvanlig United-kamp

Meget er anderledes før søndagens opgør mellem Manchester United og Arsenal i Premier League.

Arsenals manager Arsène Wenger har været i klubben i 17 år, og for første gang kommer han ikke til at stå overfor den nu pensionerede United-manager Alex Ferguson.

Oveni er det første gang i rigtigt mange år, at Arsenal kommer til Manchester som favorit. London-klubben har indledt sæsonen på imponerende vis. Arsenal har fem points forspring til nummer to Chelsea i Premier League, og otte points forspring til United.

I de to seneste kampe har Arsenal besejret både sidste års Champions League-finalister fra Borussia Dortmund i Champions League, og Liverpool, som ellers også er kommet godt i gang i Premier League. Så Nicklas Bendtner og holdkammeraterne har godt med selvtillid.

- Vi har selvtillid, men for os handler det om at vise stabilitet i de store kampe og være i stand til at gentage vores præstationer fra de to seneste kampe. Det bliver helt sikkert vigtigt for det her holds fremtid, siger Arsène Wenger ifølge Reuters.

Manchester United har på den anden side fået en elendig indledning på sæsonen. Klubben er nummer otte i tabellen med et minus på otte point i forhold til Arsenal. En pointforskel, som altså kan vokse til 11, hvis Arsenal vinder søndag.

Manchester Uniteds nye manager David Moyes mener, at Arsenals gode start kan have noget at gøre med, at klubben netop ikke har skiftet manager op til denne sæson.

Sidste sæsons tre bedste klubber i Premier League, Manchester United, Chelsea og Manchester City har nemlig alle skiftet manager i sommerpausen.

- Jeg tror, at det viser fordelen ved at have kontinuitet og stabilitet. Jeg tror, at det er den fordel, Arsenal har i denne sæson, siger Moyes.

Med fem points forspring er Arsenal sikker på at beholde førstepladsen i Premier League, selv om holdet skulle tabe til Manchester United.

/ritzau/

 

Dagens Gossip