Arsenal dukker ærkerivalerne med superscoring

16/03/2014

Arsenal tog søndag aften et vigtigt stik i Premier Leagues guldkamp, da holdet på udebane slog ærkerivalerne fra Tottenham med 1-0 i det klassiske London-derby.

Liverpool havde tidligere søndag lagt pres på Arsenal i Premier Leagues tætte topstrid ved at bøllebanke Manchester United med 3-0 på Old Trafford.

Men med sejren over Tottenham rykker Arsenal op på samme pointantal som Liverpool, der dog kan præsentere en bedre målscore. Begge hold er nu fire point bag duksene fra Chelsea, der dog har spillet en kamp mere.

Arsenal, der nok en gang ikke havde danske Nicklas Bendtner med i truppen, grundlagde søndagens sejr tidligt.

Der var således blot spillet to minutter på White Hart Lane, da udeholdet bragte sig foran. Fra kanten af feltet sendte tjekkiske Tomas Rosicky et missil af et skud op i det fjerne målhjørne. En superscoring af den rutinerede midtbanemand.

Hjemmeholdet havde igen danske Christian Eriksen med i startopstillingen, men landsholdsspilleren havde svært ved at få sat sig selv i scene, og Arsenal-spillerne var tydeligvis fokuseret på ikke at give Eriksen plads.

Trods en massiv boldbesiddelse lykkedes det ikke for værterne at spille sig frem til afgørende muligheder i de første 45 minutter.

I anden halvleg fortsætte Tottenham med at presse på, og det kastede også et par fine muligheder af sig, men især angriberen Emmanuel Adebayor manglede de afgørende marginaler.

Efter 82 minutters spil tog en anonym Christian Eriksen plads på Tottenham-bænken, og herfra kunne han se Arsenal køre sejren i land uden større problemer.

Med nederlaget får hjemmeholdet mere end svært ved at nå den Champions League-udløsende top-fire-placering. Holdet er på femtepladsen med syv point op til Manchester City, der har spillet tre kampe færre.