Arsenal slider sig til uafgjort i Istanbul

20/08/2014

Den engelske storklub Arsenal har taget et lille skridt mod Champions League-deltagelse for 15. gang på stribe, efter at englænderne tirsdag aften slap fra en besværlig udekamp mod Besiktas i Istanbul med 0-0.

Dermed kan manager Arsene Wengers tropper kvalificere sig til det givtige gruppespil med en sejr i returkampen onsdag i næste uge hjemme på Emirates Stadium i London.

Men Arsenal-spillerne var ikke uden problemer undervejs i den hektiske atmosfære i den tyrkiske millionby.

Favoritterne måtte især ånde lettet op kort inde i anden halvleg, da Olcay Sahan snørede Laurent Koscielny og fik hjemmeholdets største chance, men hans afslutning gik centimeter forbi det lange hjørne.

Ellers var kampen en tæt affære mellem to hold, der ikke var indstillede på at sætte alt på ét bræt med tanke på, at der er en returkamp at tage hensyn til.

10 minutter før tid blev gæsterne reduceret til 10 mand, da Aaron Ramsey fik sin anden advarsel og blev vist ud. Alligevel var det i overtiden lige ved, at englænderne løb med det hele, da Alex Oxlade-Chamberlains skud ramte den ene opstander.

I tirsdagens absolutte storkamp i playoff-runden spillede Napoli fra Italien på hjemmebane uafgjort 1-1 med Athletic Bilbao fra Spanien.

Iker Muniain bragte gæsterne i front i første halvleg, og selv om Gonzalo Higuain sørgede for udligningen efter pausen, er det baskerne, der har det bedste udgangspunkt før returkampen på San Mamés.