Arvefjender enes om teater

Dem fra Kolding kan ikke lide dem fra Fredericia. Dem fra Fredericia kan ikke lide dem fra Kolding. Og ingen af dem kan lide dem fra Vejle.

Gode gamle fordomme, som i årevis har været med til at sløre for det fantastiske samarbejde, der i virkelighedens verden eksisterer mellem ikke bare de tre – men i alt seks kommuner i Trekantsamarbejdet. I virkelighedens verden stortrives samarbejdet, fællesskabet og sammenholdet.

- Samarbejde er vejen frem. Og det stortrives mellem de seks kommuner. Erkendelsen af, at en er god til noget, andre til noget andet, gør, at vi har et helt unikt samarbejde i Trekantområdet, fortæller Morten Rettig, der er direktør i Trekantområdet Danmark, der er det fælles samarbejdsorgan for de seks kommuner.

Han håber da også, at netop stykket Nabokrig med sin humoristiske underfundighed kan være med til at mane myterne og fordommene godt og grundigt i jorden. 

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

For samarbejde har gennem årtier eksisteret mellem de seks kommuner. Og samarbejdet bliver stadig tættere mellem de seks, der nu også går ud og markedsfører deres kultur sammen – i Kulturligt Festivalen Trekantområdet

Der sættes fokus på myterne om nabokrig – omsat til en mere jordnær nabokrig over ligusterhækken. Det sker, når Mungo Park Kolding, Vejle Musik Teater og Fredericia Teater spiller stykket” Nabokrig” sammen på Mungo Parks scene.

Fredsmission
De tre teatre repræsenterer hver sin flanke i krigen, og de skal så prøve den måske umulige fredsmission og stoppe krigen. Men hvordan skal det gå, når musical-performerne, der forstår at fyre den
af, skal spille sammen med skuespillere, der skaber gribende karakterer? Så er det lidt distraherende, når de andre hele tiden bryder ud i sang.

Stykket er blandt andet blevet til ved, at man har spurgt borgerne i byerne i Trekantområdet om deres minder, tanker og ideer om nabokrigen mellem byerne. F.eks. hvilken af byerne, de synes er
hovedstad i Trekantområdet – og der er lige så mange svar, som der er byer.

Svarene er brugt til inspiration for dramatikeren Jens Korse. Han stiller også det delikate spørgsmål: Hvordan kan det være et Trekantområde, når der er seks kommuner?
For det er ikke længere kun Fredericia, Kolding og Vejle, det drejer sig om. Billund, Middelfart og Vejen er kommet med i samarbejdet og netop Kulturligt Festivalen er et eksempel på, at de seks kommuner rent faktisk kan samarbejde.

Nabokrig er en blanding af stort teater, dejlig musik, sjove sketchs og en masse information, man ikke vidste, man havde behov for at vide.

Der er urpremiere fredag den 23. august klokken 15 og stykket spiller til og med lørdag den 31. august. Der er forestilling hver dag klokken 19.30. Ud over premieren er der også eftermiddagsforestilling lørdag den 24. og lørdag den 31. august.
 

 

Dagens Gossip