Arvinger taber sag mod TV2 og Vild med dans

Der er ingen juridisk finger at sætte på TV2-programmet Vild med dans' brug af Kai Normann Andersens evergreen "Glemmer du" i forbindelse med et program tilbage i 2007. Det har Højesteret slået fast i en dom tirsdag.

Sagen var anlagt af fem efterkommere af komponisten Kai Normann Andersen, som mente, at TV2 havde brudt ophavsretsloven i forbindelse med en programtrailer, der indeholdt 15 sekunder af "Glemmer du", sunget af Liva Weel.

En programtrailer er en slags reklame, hvor for eksempel en tv-station reklamerer for et af sine egne programmer.

Efterkommerne var utilfredse med, at komponistens navn ikke fremgik af traileren, og de har ført sagen helt til tops i retssystemet. Men Højesteret har altså afvist deres påstand.

Ifølge de fem dommere, der har behandlet sagen, er det normalt, at korte bidder af musiknumre bruges i for eksempel tv-trailere, uden at komponisten krediteres. Derfor er det ikke i strid med "god skik", som er det centrale juridiske begreb i sagen.

Højesteret har også afvist efterkommernes påstand om, at brugen af sangen i Vild med dans-traileren skulle være en krænkelse af Kai Normann Andersens ære eller anseelse som komponist.

Sagen er ikke alene et nederlag for Normann Andersens efterkommere, men også for flere komponistforeninger, som i forbindelse med højesteretssagen er gået ind i processen på efterkommernes side.

Det drejer sig om Dansk Komponist Forening, Danske Populærautorer, Danske Jazz Beat og Folk Autorer samt Dansk Musikforlæggerforening.

/ritzau/

 

Dagens Gossip