Asger Aamund slipper tøjlerne i Bavarian Nordic

Erhvervsmanden Asger Aamund stopper som bestyrelsesformand for biotekselskabet Bavarian Nordic. Aamund går af ved selskabets ordinære generalforsamling i april.

Den 73-årige Asger Aamund har været formand for bestyrelsen i 20 år. Bestyrelsen forventer, at den nye formand bliver hollænderen Gerard van Odijk, der er uddannet læge.

Asger Aamund finder det naturligt, at han slipper tøjlerne nu.

- Det er meget naturligt og ikke usædvanligt i dansk erhvervsliv, at man trækker sig tilbage når man har siddet i stolen i 20 år.

- Så jeg synes det er på tide. Det er en gentagelse af det, jeg gjorde med NeuroSearch i 2008, hvor jeg også havde siddet som formand i 20 år. Der blev det også meldt ud i god tid, og det er det samme her, siger Asger Aamund til Ritzau.

Aamund har dog ikke tænkt sig at gå på pension. Det ligger slet ikke til ham.

- Jeg har stadig nogle bestyrelsesposter og det kan jo være, der kommer mere til. Jeg har også en del rådgivningsarbejde, og så skriver jeg en del i aviserne. Det vil ikke ligge til mig, at gå på pension, siger Asger Aamund.

Asger Aamund er kendt for sine skarpe meninger om samfundsforhold, skattetryk og erhvervsliv. Han blev for alvor kendt, da han hilste Muhammed-tegningerne velkommen som et opgør mod reaktionære muslimske kræfter.

Aamunds afløser som bestyrelsesformand, Odijk, har siddet i Bavarian Nordics bestyrelse i otte år. Gennem en årrække været administrerende direktør for Teva Pharmaceuticals Europe.

Bavarian Nordic er et internationalt biotekselskab, der blandt andet udvikler og producerer vacciner til forebyggelse af infektionssygdomme.

Meddelelsen om Aamunds farvel til Bavarian Nordic kom sammen med regnskabet for tredje kvartal, der viste et overskud på 25 millioner kroner før skat.

Selskabet fastholder forventningerne til hele 2013 og venter en omsætning på omkring 1100 millioner kroner og et nulresultat før skat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip