Asiatisk Fifa-kandidat afviser anklager om bestikkelse

Fifa's etiske komité har indledt en undersøgelse af sydkoreaneren Chung Mong-Joon og hans rolle i forbindelse med bud på VM-værtsskabet i 2018 og 2022.

Men Chung Mong-Joon afviser tirsdag, at han har gjort noget forkert. Til gengæld anklager han den snart afgående Fifa-præsident Sepp Blatter for at stå bag en "smædekampagne" mod ham.

- Folk siger, at Fifa's etiske komité er Hr. Blatters "hitman". Komitéen går aldrig efter ham, men efter alle, der udfordrer ham, siger Chung Mong-Joon ifølge nyhedsbureauet AFP i Seoul.

Hvis sydkoreaneren bliver fundet skyldig i mistankerne om "handel med stemmer", risikerer han en udelukkelse på op til 15 år. Han var genstand for en tilsvarende undersøgelse i 2010, men den blev lukket uden, at man fandt noget galt.

- Den grundlæggende årsag til, at jeg nu bliver undersøgt er, at jeg er gået direkte mod den nuværende magtstruktur i Fifa, siger Chung Mong-Joon.

Chung Mong-Joon er en af de kandidater, som i begyndelsen af næste år skal kæmpe for at overtage præsidentposten i Fifa efter den afgående Sepp Blatter.

Undersøgelsen mod sydkoreaneren bliver øjensynligt genoptaget efter vidneudsagn fra Sepp Blatter og hans tidligere højrehånd Jerome Valcke. Sidstnævnte er lige nu suspenderet.

Sepp Blatter erklærede sig i sommer villig til at træde tilbage som Fifa-præsident kun et par dage efter, at han var blevet genvalgt.

Det gjorde han efter hårdt pres fra især de europæiske fodboldforbund, som ikke havde tillid til, at han kunne genskabe Fifa's ramponerede image.

/ritzau/

 

Dagens Gossip