Assad-klanens hjemby ramt af bilbombe

Syriens oprørere bragte lørdag borgerkrigen ind i byen Qardaha, der er hjemby for præsident Bashar al-Assads klan.

En sygeplejerske, en hospitalsansat og to soldater meldes dræbt og flere andre såret af et bilbombeangreb mod et hospital i byen, meddeler statslige syriske medier.

Det er det første angreb, der rammer Qardaha, siden oprøret i Syrien begyndte i marts 2011.

Byen ligger i Latakia-provinsen i det vestlige Syrien. Tidligere har der været kampe og raketangreb i byens omegn, men ikke inde i selve byen, siger lederen af Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, Rami Abdel Rahman.

Qardaha huser blandt andet et mausoleum, hvor Bashar al-Assads far, Hafez al-Assad, og hans bror, Bassil, er begravet.

Længere østpå, omkring storbyen Aleppo, var der lørdag meldinger om, at islamistiske grupper havde vundet indpas og var ved at presse regeringsstyrkerne længere tilbage.

Oprørere i al-Nusra fronten, som har forbindelser til terrornetværket al-Qaeda, siger at de har indtaget en vigtig forsyningsrute ind mod byen.

Tidligere på ugen indledte de syriske regeringsstyrker med hjælp fra den libanesiske Hizbollah-milits en offensiv øst for Aleppo med det formål at afskære oprørernes forsyningsruter.

Men lørdag havde oprørerne taget kontrollen med to forstæder til Aleppo, siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Over 210.000 mennesker er blevet dræbt i konflikten i Syrien, siden den begyndte for knap fire år siden.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip