Assads hær vinder slag og afskærer oprørets forsyninger

Syriens regeringshær har med støtte fra Rusland og allierede militser brudt oprørsgruppers belejring af to landsbyer i det nordvestlige Syrien, melder syrisk stats-tv.

Oprørernes forsyningslinje mellem Aleppo og Tyrkiet er helt afskåret ifølge det syriske nyhedsbureau Sana.

- Den syriske hær og allierede har brudt belejringen af Nubul og Zahraa fuldstændigt, siger en syrisk regeringskilde ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Nubul og Zahraa er to shiitiske landsbyer, som har været belejret af sunnitiske oprørere. Assad-styret er alawitisk, som er en gren af shiismen.

De libanesiske Hizbollah-styrker, som støtter præsident Bashar al-Assads regeringshær, har bidraget ved offensiven i Aleppo.

Også russiske kampfly har været i luften til støtte for regeringshæren, skriver Syriens Observatorium for Menneskerettigheder (SOHR).

SOHR overvåger krigen i Syrien via et net af meddelere i landet.

Offensiven ved Aleppo og flere landsbyer i området har tvunget hundredvis af familier på flugt.

Tre hjælpearbejdere er dræbt, oplyser FN.

- FN har modtaget oplysninger om, at hundredvis af husstande i de nordøstlige byer Bayanoun, Hariyatan, Anadan, Hayan og Rityan er drevet på flugt efter et hidtil uset antal luftangreb de seneste par dage, siger en talskvinde for verdensorganisationen.

Den syriske opposition High Negotiations Committee har under det igangværende fredsmøde i Genève klaget over, at Rusland bomber vildt og voldsomt - også civile områder - i Syrien.

Flere lande, herunder Storbritannien, har fordømt russernes bombardementer, som menes at have givet Assad-styret luft til at generobre terræn.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip