Astana får nej til Tour-afløser for Lars Boom

Astana insisterer på at indlede Tour de France med ni ryttere, når det franske etapeløb skydes i gang lørdag eftermiddag.

Få timer før starten er det usikkert, om hollænderen Lars Boom eller italienske Alessandro Vanotti bliver den niende mand på holdet.

Oprindeligt er Lars Boom udtaget til Astanas Tour-hold, men en test, der viser et lavt indhold af kortisol, giver panderynker.

Det lave indhold af kortisol betyder nemlig, at Lars Boom ikke kan stille til start, hvis Astana skal overholde reglerne i holdfællesskabet MPCC, der har strengere antidopingregler end den internationale cykelunion (UCI) og det internationale antidopingagentur (Wada).

Astana har i stedet for Lars Boom forsøgt at indskrive Tour-reserven Alessandro Vanotti på startlisten, men det har UCI afvist.

UCI står fast på sit reglement, der siger, at holdene ikke kan ændre på startlisten, efter at sportsdirektørerne har haft deres møde. Det møde er blevet afholdt.

Medmindre at UCI alligevel giver sig før Tour-starten lørdag eftermiddag klokken 14 og lader italienske Vanotti køre Touren, så er Astana-chefen, Alexandre Vinokourov, parat til at bryde ud af MPCC.

Det vil i så fald betyde, at Lars Boom kører Touren.

- Enten giver UCI os mulighed for, at vi får en anden rytter med, ellers også kører Boom med os, sagde Vinokourov sent fredag til avisen L'Equipe.

Astana stiller blandt andre til start med sidste års vinder, Vincenzo Nibali, og danske Jakob Fuglsang.

/ritzau/

 

Dagens Gossip