Astana i dopingproblemer: Nibali er ubekymret

Den italienske stjernerytter Vincenzo Nibali forventer, at han får chancen for at forsvare sin Tour de France-titel i 2015, selvom hans Astana-mandskab i øjeblikket er i dopingproblemer.

På det seneste er tre af holdets ryttere havnet i dopingsager, blandt andet brødrene Maxim og Valentin Iglinskij.

Den internationale cykelunion (UCI) har meddelt, at den kigger på Astanas licens for den kommende sæson, men Nibali satser på, at der ikke bliver problemer på den front.

- Jeg tror ikke, at Astana får problemer, for det, der er sket, har noget med Iglinskij-familien at gøre, siger 29-årige Nibali ifølge nyhedsbureauet AFP.

Hos Astana er Nibali holdkammerat med danske Jakob Fuglsang. Danskeren deler Nibalis vurdering af licens-spørgsmålet.

- Jeg tror, at vi får en licens. Holdet har smidt de to Iglinskij-brødre på porten med det samme. Reageret imod det og taget distance fra det. Jeg tror på, at holdet beholder sin licens, medmindre UCI vil sætte et eksempel, siger han til TV2 Sporten.

Selv hvis licensen til det fineste selskab bliver frataget Astana, regner Fuglsang at blive på det kasakhiske hold.

- I det tilfælde, at vi ikke får fornyet licensen, vil vi ryge ned som Pro Kontinental-hold. Den samme liga som det nye Team Cult - stadigvæk med mulighed for at køre World Tour-løb, men kun hvis vi får wildcard til dem.

- Ellers vil det ikke have den store betydning. Holdet vil stadigvæk være forpligtet til at opfylde de kontrakter, som rytterne har. Vi har som ryttere en option i vores kontrakt, der gør, at vi kan opsige vores kontrakt, hvis holdet ikke har World Tour-status, siger danskeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip