Astana: Vi har fået World Tour-licens i 2015

Det kasakhiske cykelhold Astana er også en del af cykelsportens fineste selskab - World Tour - i 2015. Det meddeler holdet på sin hjemmeside onsdag aften.

- Astana Pro Team er glad og stolt over at kunne fortælle, at vi har fået en World Tour Licens for 2015, og at vi vil køre på sportens højeste niveau i den kommende sæson, skriver holdet på sin hjemmeside.

Det var tvivlsomt, om den internationale cykelunion (UCI) ville give Astana licensen efter en stribe dopingsager. Der har været to tilfælde af doping på Astana-holdet i år samt tre positive prøver blandt ryttere på holdets kontinentalteam.

UCI-præsident Brian Cookson gjorde det endvidere i denne uge klart, at UCI havde bedt den italienske olympiske komité Coni om at få indsigt i den endnu ikke offentliggjorte Padua-rapport, efter at italienske medier har refereret detaljer fra den de seneste dage.

Ifølge den italienske avis La Gazzetta dello Sport er 38 ryttere lænket til den dopingdømte læge Michele Ferrari i rapporten, 17 af dem skulle være fra Astana.

Den italienske sportsavis mener at vide, at der ifølge rapporten kan være foregået systematisk doping på holdet. Det skriver cykelmediet cyclingnews.com.

Astana har nægtet ethvert kendskab til doping, og de ryttere, der er blevet taget, er blevet suspenderet.

Danske Jakob Fuglsang og den regerende Tour de France-vinder Vincenzo Nibali kører begge på Astana.

Astana var ikke det eneste hold, som ikke i første omgang fik svar på ansøgningen om World Tour-licens for næste år.

Europcar-holdet har haft svært ved at få budgettet til at hænge sammen, hvorfor UCI også her har haft behov for mere tid til at behandle ansøgningen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip