Astrid Krag er Socialdemokraternes nye skatteordfører

Astrid Krag, der for to år siden forsøgte at blive formand for SF, kan nu kalde sig skatteordfører i Socialdemokraterne.

Det sker i kølvandet på udnævnelsen Benny Engelbrecht - partiets tidligere erhvervsordfører - til skatteminister.

Den hidtidige skatteordfører, Thomas Jensen, overtager Benny Engelsbrechts ledige stol på erhvervsordførerposten - og bliver i øvrigt samtidig medlem af Nationalbankens repræsentantskab. Og det er den øvelse, der så skaber plads til Astrid Krag på skatteområdet.

Astrid Krag var sundhedsminister, indtil SF i vinter under voldsom dramatik trak sig ud af regeringen som konsekvens af det delvise salg af Dong Energy.

Hun forlod partiet sammen med flere andre prominente SF'ere, heriblandt Ida Auken, der dog gik skridtet længere ind mod midten af dansk politik og meldte sig under Det Radikale Venstres faner.

Benny Engelbrecht er blevet skatteminister efter De Radikales Morten Østergaard, der i sidste uge overtog Margrethe Vestagers position som leder af partiet og indenrigs- og økonomiminister, fordi hun er blevet udpeget som Danmarks kommende EU-kommissær.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip