Astrid Krag opfordrer forbrugerne til at genoverveje 3

20/01/2015 11:19

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Socialdemokraternes skatteordfører, Astrid Krag, er "temmelig rystet" og "forarget" over, at teleselskabet 3 ikke har betalt skat i Danmark, selvom selskabet har tjent 1,5 milliarder kroner over de seneste fem år - blandt andet som bredbåndsleverandør til staten.

Hun opfordrer forbrugerne til at genoverveje selskabet, der bruges af cirka 1 million danske telekunder.

- Som stat kan vi ikke gøre så meget på grund af reglerne for EU-udbud, ud over at vi forsøger at få ændret EU-lovgivningen.

- Men jeg vil da gerne sige til alle de danskere, der har abonnement hos 3, at det kan de da overveje, om de vil blive ved med at have, når nu det her er kommet frem, siger hun til Ritzau.

- Jeg synes ikke, det ser kønt ud, og jeg synes, at 3 har et forklaringsproblem overfor sine kunder, når man fører så store beløb ud af landet med så aggressiv en skattespekulation, siger hun.

3 har via en skatteaftale mellem et "moderselskab" i Luxembourg og de luxembourgske skattemyndigheder sikret sig en lukrativ aftale, der betyder, at det kun skal betale en lav skat - i Luxembourg. Det skriver Politiken tirsdag.

Astrid Krag fortæller, at regeringen i forbindelse med arbejdet med sidste års skattelypakke har fået undersøgt reglerne grundigt.

Og det er i EU-regi, der skal sættes ind, hvis staten fremover skal kunne stille krav om, at et selskab betaler skat i Danmark, hvis det vil byde ind på offentlige opgaver.

- Det er nødvendigt med en ændring af EU's udbudsdirektiv, så man i fremtiden kan stille krav om ordentlig skattebetaling i forbindelse med et udbud.

- Og det arbejder vi på. Heldigvis er det en problemstilling, man er meget optaget af i de andre EU-lande. Der er en bevægelse i EU, siger Astrid Krag.

/ritzau/