Astronaut Andreas møder dronningen onsdag

15/09/2015 17:17

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, skal møde dronning Margrethe onsdag 16. september klokken 16.30. Det oplyser Kongehuset.

Dronningen vil modtage astronauten i Christian den 7.'s palæ på Amalienborg.

Andreas Mogensen landede natten til lørdag efter sin rejse i rummet, hvor han modtog en del hilsner og lykønskninger.

Blandt dem var også en invitation fra dronning Margrethe, som blev overbragt af den danske ambassadør i Moskva.

Ambassadøren afleverede ifølge kongehusets hjemmeside følgende budskab:

- Hendes Majestæt Dronningen har bedt mig overbringe sin hjerteligste hilsen og lykønskning efter den vellykkede rumfærd.

- Dronningen har givet udtryk for ønsket om at modtage Dem i København, så snart der er mulighed herfor.

Samme dag, som astronauten skal besøge Amalienborg, holder Andreas Mogensen også pressemøde i Industriens Hus i København.

I alt nåede den 38-årige rumingeniør at være ti dage i rummet. Heraf var han otte dage på Den Internationale Rumstation, ISS.

På rumstationen gennemførte han 15 forskellige eksperimenter. De talte blandt andet det såkaldte Mares-forsøg, der havde til formål at undersøge, hvordan Andreas' muskler fungerede i rummet.

Eksperimenterne blev løst til punkt og prikke, lød det efterfølgende fra direktøren for Den Europæiske Rumfartsorganisation, ESA, Johann-Dietrich Wörner.

- Vi var lidt bekymrede, da vi fik meldingen om, at turen på ISS blev forkortet med to dage. Men han klarede de 15 opgaver til perfektion.

- Han løste opgaven fint, og nu tænker jeg kun på hans helbred. Det er næste vigtige punkt, sagde Johann-Dietrich Wörner til Ritzau cirka et halv døgn efter, at Andreas Mogensen var kommet godt tilbage til Jorden.

Andreas Mogensen landede på en slette i Kasakhstan klokken lidt i tre natten til lørdag dansk tid.

/ritzau/