Asylansøger fra Eritrea dræbt ved en fejltagelse i Israel

En mand fra Eritrea, der blev angrebet af en folkemængde og skudt ved en fejltagelse af en israelsk sikkerhedsvagt, er død af sine kvæstelser, oplyser politiet i Israel.

Manden blev skudt, efter at sikkerhedsvagter havde dræbt en palæstinenser, som forsøgte at begå en massakre på en busstation i byen Beersheba.

Den palæstinensiske mand formåede at trænge ind på busstationen på trods af, at der var sikkerhedsvagter ved indgangen. Her trak han en pistol frem og dræbte en 19-årig soldat, hvorpå han tog soldatens gevær og rettede det mod andre mennesker i busterminalen.

I alt ti personer blev såret, inden den 21-årige palæstinenser blev dræbt af sikkerhedsfolk.

En sikkerhedsvagt skød derefter manden fra Eritrea, fordi han fejlagtigt antog, at denne havde deltaget i angrebet. En menneskemængde slog også eritreeren.

Myndighederne har ikke oplyst, om nogen er anholdt for at have skudt og slået manden, der var asylansøger. Han var ifølge avisen Haaretz rejst til Beersheba for at skaffe sig visum og var på vej hjem, da han blev skudt.

Flere af de sårede er israelske politifolk. Mindst to af ofrene meldes i kritisk tilstand.

Det er et af de mest alvorlige palæstinensiske angreb mod israelere i den voldsbølge, der har præget Israel og de palæstinensiske områder i de seneste uger.

Siden 1. oktober, da angrebene begyndte, er 43 palæstinensere og otte israelere dræbt. Blandt de dræbte er flere af de palæstinensiske gerningsmænd, der har foretaget knivangreb og derpå er blevet skudt ned af israelsk politi eller militær.

De israelske ofre er fortrinsvis blevet dræbt i tilsyneladende tilfældige angreb på gaden eller om bord på busser.

Officielle tal viser, at over 45.000 illegale indvandrere er i Israel. De er næsten alle fra Eritrea og Sudan.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip