Asylansøgere flytter ind i ny teltlejr i Næstved

De første asylansøgere flytter i fredag formiddags snevejr ind i en ny teltlejr i Næstved, som har plads til 400 personer.

Det meddeler Udlændingestyrelsen. Den første teltlejr blev oprettet i slutningen af november i Thisted, og i næste uge tages yderligere to teltlejre i brug i Haderslev og Herning.

Der skal bo 200 asylansøgere i hver af lejrene. Mens lejren i Thisted og Næstved kun er til enlige mænd, har planen været, at lejrene i Herning og Haderslev også skal have barakker til familier.

Det var med regeringens asylstramninger fra november, som blandt andet skulle få flere flygtninge til at fravælge Danmark, at teltlejrene blev introduceret.

Udlændinge og integrationsminister Inger Støjberg (V) har tidligere fortalt, at hun er klar til at åbne endnu flere teltlejre, hvis flygtningestrømmen fortsætter.

- Jeg synes, at teltlejre er en ganske udmærket indkvarteringsform, og jeg skal sikre, at der hele tiden er kapacitet nok, og derfor har jeg valgt at oprette nye teltlejre

- Jeg kan ikke afvise, at der kan komme flere teltlejre, men de teltlejre, som nu bliver etableret, er, hvad der er på tegnebrættet lige nu, har hun sagt til Ritzau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip