Asylcenter står frem: Flygtningebørn solgt som sexslaver nær København

Kun tre kvarters kørsel fra København frygtes et stort antal børn at have været solgt som sexslaver. Det skriver Aftonbladet.

Landsstyrelsen i Skåne har nemlig i år registreret 32 tilfælde af mistanke om børn, der er blevet solgt som sexslaver i Malmø.

Sagerne er blevet opdaget og rapporteret af personalet på asylcentret Migrationsverket samt af de sociale myndigheder.

Personalet på asylcentret har fortalt om børn, der er forsvundet om aftenen fra centret, mens også flere børn selv har forklaret, hvordan de i Sverige er blevet låst inde i lejligheder og holdt som sexslaver. Det afslører avisen Sydsvenskan.

Hos svensk politi har sagerne dog ikke højeste prioritet, da de ifølge politiet 'er komplicerede og tager masse tid'. Man har været ved at undersøge flere af de registrerede mistanker, men ingen af sagerne har endnu ført til retsforfølgelse.

Souschef hos grænsepolitiet, Leif Fransson forklarer, at der arbejdes på sagen, men ud fra et tilfælde af gangen.

- Børnene har helt sikkert været udsatte, men min opgave er at prioritere, forklarer han til Sydsvenskan.

Også Mattias Sigfridsson, der er leder af politiets afdeling for bekæmpelse af rufferi og prostitution indrømmer, at der ikke bliver gjort nok for at komme sagerne til livs.

Selvom han hellere end gerne ser, at politiet forsøger at dæmme op for disse forbrydelser, og at man får retsforfulgt bagmændene, så er der mangel på ressourcer.

- Vi har ingen mulighed for at gøre det lige nu. Der er ingen medarbejdere, forklarer han til Sydsvenskan.

Det er ellers ikke længe siden, at den svenske rigspolitichef i oktober sidste år besluttede at øge ressourcerne i kamp mod menneskehandel, men trods denne udmelding har tiltaget tilsyneladende ikke båret frugt.

Det er tidligere blevet beskrevet i blandt andet The Guardian, hvordan cirka 10.000 flygtningebørn er forsvundet, efter de er ankommet til Europa.
 

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip