Asylchef: Flygtninge kan blive i Danmark i årevis

Der er ikke udsigt til fred og sikkerhed i lande som Syrien og Eritrea, og derfor vil mange flygtninge formentlig blive i Danmark langt ud i fremtiden.

Det forklarer Dansk Flygtningehjælps asylchef, Eva Singer, til Ritzau.

- Langt de fleste flygtninge, der kommer til Danmark i øjeblikket, kommer fra lande, hvor der enten er langvarige konflikter eller andre forhold, der gør, at der ikke er udsigt til, at det vil blive bedre inden for en kort årrække, siger hun.

Kun tre flygtninge har fået inddraget deres opholdstilladelse i perioden 2012 til 2015, fordi situationen, hvor de kommer fra, er blevet bedre.

Det har udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) oplyst i et svar til Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Det lave antal hænger ifølge Dansk Flygtningehjælp hovedsageligt sammen med, at konflikter og krige rundt om i verden bliver ved og ved.

- Vi har desværre ikke set ændringer til det bedre i de lande, som folk er kommet fra de sidste mange år, siger Eva Singer.

Og selv om freden skulle sænke sig i et krigshærget land som Syrien, er det langt fra sikkert, at alle syriske flygtninge kan sendes tilbage.

For hvis flygtninge og deres nære familiemedlemmer falder til i Danmark og bliver en del af samfundet, kan det være en grund til, at de skal blive i landet.

- Hvis der endelig sker ændringer, vil det typisk være efter så mange år, at man har opnået så stor en tilknytning til Danmark, at det bliver vægtet, siger Eva Singer.

- En del handler om, om tilknytningen til Danmark er blevet stærkere end tilknytningen til hjemlandet. Fordi konflikter og diktaturer ikke ændrer sig hurtigt, vil man meget sjældent være i stand til at inddrage opholdstilladelsen på det grundlag, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip