Asyltallet stiger igen: 3000 søgte i september

Antallet af asylansøgere, som kommer til Danmark for at finde ly for konflikter og forfølgelse, stiger nu igen.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) siger i Folketingets spørgetid, at asyltallet for september bliver på cirka 3000 asylansøgere. Det er en stigning i forhold til august, hvor tallet var 2287.

- Tallet for september måned, hvad angår asylansøgere, er cirka 3000 personer, så der er en stigning fra august til september, siger Mette Frederiksen (S).

Venstre sætter nu spørgsmålstegn ved, om regeringen på den baggrund igen vil opjustere skønnet over, hvor mange der vil søge asyl i Danmark i år.

Regeringen forventede først, at tallet for hele året ville være 7500. Det blev opjusteret til 10.000 og senest til 20.000. Det er især flygtninge fra borgerkrigen i Syrien, som får antallet af asylansøgere til at stige.

Mette Frederiksen kan ikke umiddelbart svare på, om det betyder, at det forventede antal asylansøgere i Danmark i 2014 skal opjusteres fra 20.000. Justitsministeren lover dog at undersøge det.

- Jeg vil meget, meget gerne på baggrund af de seneste tal for september oversende til Folketinget, om det forventes at have nogen indflydelse på den samlede prognose for 2014. Det er både et konkret, fuldstændig relevant og aktuelt spørgsmål at stille, siger Mette Frederiksen.

Til sammenligning søgte i alt 7557 personer sidste år asyl i Danmark.

Dermed styrer Danmark i år mod et ekstraordinært stort antal asylansøgere, som skal indkvarteres og senere have hjælp til at få boliger og institutionspladser i kommunerne, hvis de får ophold i Danmark.

Det stigende antal asylansøgere har fået regeringen til at foreslå stramninger i adgangen til opholdstilladelser og familiesammenføring for personer, som ikke er individuelt forfulgte, men i stedet er flygtet fra en borgerkrig.

Det forslag ventes at ramme cirka en tredjedel af de asylansøgere, som kommer til Danmark fra Syrien.

Dansk Folkeparti mener ikke, at udviklingen i september kan komme bag på regeringen:

- Det tyder jo på, at hver gang der kommer et nyt tal fra regeringen, så er det en opjustering. Og et eller andet sted må regeringen have kendt til det tal i forbindelse med åbningsdebatten i starten af oktober, siger partiformand Kristian Thulesen Dahl og fortsætter:

- Det viser bare, at vi har en kæmpe udfordring, og det kan man også se ude i kommunerne, hvor man tager campingpladser og hoteller i brug for at huse de mange, der kommer til Danmark.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip