Atea-direktør står frem: Jeg er sigtet i bestikkelsessag

Skrevet af admin

13/06/2015

Dagens topnyheder

Administrerende direktør for Atea Danmark, Morten Felding, står frem og informerer om, at han er blandt de sigtede i den store bestikkelsessag, hvor politiet tirsdag anholdt 13 personer.

Sagen kan vise sig at være en af de mest omfattende danske sager om bestikkelse i nyere tid, og af de de 13 sigtede er seks nu fængslet.

I pressemeddelelsen fra Atea Danmark fastslår Morten Felding endnu engang, at ingen af de varetægtsfængslede i sagen sidder i Ateas ledelse.

Men han erkender, at der er rejst en sigtelse mod ham. Den drejer sig om, at han ikke har grebet rettidigt ind over for en rejse til Dubai, skriver Morten Felding i pressemeddelelsen.

På turen til Dubai, der var foranlediget af en medarbejder i Region Sjælland, deltog i alt fem personer: En person fra Rigspolitiet, en fra Region Sjælland og tre - nu tidligere - ledende personer fra Atea.

Da Morten Felding i efteråret 2014 blev bekendt med turen, satte han en stopper for den daværende praksis og indskærpede Ateas regler og forretningspraksis, lyder det i pressemeddelelsen:

- Jeg gjorde mig på det tidspunkt ikke begreb om omfanget. Jeg handlede ud fra en overbevisning om, at jeg ryddede op og satte ind over for dårlig praksis, som omhandlede tidligere medarbejdere, der ikke er her længere.

Af de i alt seks fængslede er to af dem sigtet for at have modtaget bestikkelse fra to it-firmaer, mens de fire andre er sigtet for at yde bestikkelse. De fire har været - eller er fortsat - ansat i to it-firmaer, hvoraf det ene firma er Atea A/S.

Angiveligt skal der på en særskilt konto i Atea være stillet mindst en million kroner til rådighed for de offentligt ansatte, hvilket svarer til 1,5 procent af Ateas omsætning med Region Sjælland.

Pengene er ifølge politiet brugt på rejser til USA og Dubai samt til hotelophold i ind- og udland. Desuden var der lovet et sponsorat til Nykøbing Travbane på 100.000 kroner.

/ritzau/