Atlético ekspederer mestrene ud af Champions League

De forsvarende Champions League-mestre fra FC Barcelona må afgive pokalen efter denne sæson.

Med et 0-2-nederlag på udebane til Atlético Madrid er Barcelona færdig i dette års turnering allerede i kvartfinalen.

Målfarlige Antoine Griezmann blev den store helt for Atlético Madrid ved at score begge kampens mål.

Franskmanden steg først til vejrs på et flot indlæg fra Saul Niguez og headede bolden utageligt op i hjørnet bag Marc-André ter Stegen. Og i kampens sidste minutter scorede samme spiller på et straffespark.

Dermed fortsætter Barcelonas nedtur, der er indtruffet pludselig og på det værst tænkelige tidspunkt af sæsonen.

Catalonierne spillede 39 kampe i træk uden nederlag, men nu er holdet ude af Champions League og har soldet det meste af sit store ligaforspring op.

Efter den spinkle sejr over Atlético i den første kvartfinale på Camp Nou, var det ingen overraskelse, at Barcelona ville komme på hårdt arbejde i returkampen i den spanske hovedstad.

Atlético Madrid har i flere år været specialister i at holde eget mål rent, og efter Griezmanns første scoring i det 39. minut var netop den evne efterspurgt.

Gæsterne etablerede et tungt pres efter pausen i forsøget på at redde livet i turneringen, og Atlético stillede sig med ti mænd i to kæder omkring eget straffesparkfelt.

Bolden blev tørt ekspederet langt op på tilskuerpladserne ved den mindste usikkerhed, og tre minutter før tid var der endda luft til et kontrastød.

Andrés Iniesta var ene mand i Barcelonas forsvar mod Filipe Luís og Griezmann, så Iniesta følte sig tvunget til at kaste sig og stoppe Luis' tværpasning med armen. Der var ingen tvivl om straffesparket, og Griezmann satte bolden i mål fra pletten.

Intet hold har endnu vundet Champions League to år i træk, og med Barcelonas exit fortsætter den tradition lidt endnu.

/ritzau/

 

Dagens Gossip