Atlético har taget på Real inden Champions League-brag

Målt på langt de fleste parametre er Real Madrid storebror i rivaliseringen med Atlético Madrid.

32-10 lyder statistikken i Reals favør målt på spanske mesterskaber. Og når det kommer til titler i Europas største klubturnering Champions League - mesterholdenes turnering indtil 1992 - fører Real 10-0.

Alligevel har Atlético overhånden, når de to klubber tirsdag mødes i den første af to kvartfinaler i Champions League - en gentagelse af sidste sæsons finale, som Real vandt efter forlængelse. I hvert fald hvad angår de seneste indbyrdes møder.

Dem har der været seks af, siden Real for knap et år siden vandt Champions League-trofæet foran snuden på Atlético, der ellers førte finalen indtil den ordinære kamps tillægstid.

Atlético har vundet fire og spillet to uafgjorte i en sæson, der hidtil har talt to ligamøder, to i den spanske Super Cup samt to i pokalturneringen.

Særligt i det seneste møde i ligaen blev Real udstillet. På hjemmebane for to måneder siden vandt Atlético 4-0. Det har gjort ondt i Real lige siden.

- Det seneste resultat mod Atlético er en motiverende faktor for os. Det bliver en ny kamp, men svær som altid mod Atlético. Det bliver uden tvivl intenst, siger Real-træner, Carlo Ancelotti.

Viasat-reporteren Luna Christofi, der følger Real Madrid tæt fra Spanien, er sikker på, at den aktuelle magtbalance i Madrid er smertefuld for Real.

- Det behager med sikkerhed ikke kongeklubben at blive sat til vægs så mange gange. Men der skal nok mere til at ødelægge deres selvforståelse, for den er veludviklet i Real Madrid, siger Christofi.

Hun tror, at Atlético var den klub, som Real helst ville undgå i kvartfinalen.

- Statistik er med til at skabe psykologisk overtag, og statistisk har Real ikke meget at trække på i denne sæson.

- Atlético spiller med en unik intensitet, der har gjort forskellen i kampene mod Real. Intensiteten er svær at planlægge sig ud af for en modstander, og når Atlético rammer dagen, kan de være kropumulige at slå, siger Christofi før første kamp på Atléticos bane.

Atlético Madrid-angriberen Fernando Torres nævner træner Diego Simeone som den væsentligste årsag til, at holdet har fået så godt et tag på Real og kan dyste mod de bedste på den europæiske scene.

- Det er hans karakter som træner, der driver holdet. Vi har ikke de samme muligheder som klubberne Real Madrid, Barcelona, Bayern München og Chelsea, så vi må spille lige til grænsen af vores ydeevne, siger Torres.

Tirsdagens kvartfinaler, der også tæller Juventus-Monaco, begynder klokken 20.45.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip