Atlético Madrid er spansk mester efter drama og uheld

Atlético Madrid er spansk mester i fodbold.

Lørdag aften sørgede holdet for at få det ene point, der lige akkurat var nok til at holde FC Barcelona bag sig i titelkampen.

I en af historiens mest dramatiske sæsonafslutninger hentede Atlético Madrid 1-1 på Camp Nou og slutter dermed på 90 point foran Barcelona og Real Madrid, der begge sluttede på 87.

Barcelona kunne med en sejr ellers have vundet titlen i kraft af at være bedre indbyrdes ved pointlighed.

Sådan gik det ikke. Sæsonens store overraskelse kunne fejre sit 10. mesterskab og det første siden 1996.

Næste lørdag kan sæsonen ende i totaltriumf med en sejr i Champions League-finalen mod Real Madrid.

Lørdagens kamp var aldeles intens og bar præg af dens enorme betydning.

Atlético Madrid fik sværere vilkår kort inde i kampen. Holdets topscorer i denne sæson, Diego Costa, var lige akkurat blevet klar til kampen efter en skadespause, men inden det første kvarter var spillet, måtte han opgive at spille videre.

Utrøstelig satte han sig på udskiftningsbænken med udsigten til måske også at skulle misse Champions League-finalen mod Real Madrid 24. maj.

Uheldene fortsatte med at hagle ned over Madrid-holdet. Få minutter efter måtte også den tyrkiske 10'er, Arda Turan, udgå i skadet tilstand.

Spillemæssigt var Barcelona som ventet mest på bolden, men over for det strålende organiserede Atlético-hold havde hjemmeholdet svært ved at skabe åbne målchancer.

Der var heller ikke ligefrem tale om en åben chance, da Barcelonas 1-0-føring blev en realitet efter 33 minutter.

Chileneren Alexis Sanchez tog chancen fra en meget spids vinkel i straffesparksfeltet og kanonerede bolden op i nettaget bag den belgiske Atlético-keeper Thibaut Courtois.

Presset frem i forsøget på udligning kom Atlético Madrid bedre med i kampen fra begyndelsen af anden halvleg. Det lønnede sig allerede efter fire minutter. Efter et hjørnespark pandede forsvarsspilleren Diego Godin bolden i nettet til 1-1.

Så var Barcelona pisket til at score, og som en naturlig følge heraf blev Barcelona altdominerende. Holdet fik bolden i mål, men helt korrekt blev scoringen annulleret for offside.

Trods den store spilovervægt kom Barcelona dog ikke frem til de helt store chancer, og efter godt tre lange tillægsminutter kunne Atlético-spillerne bryde ud i enorm jubel. Mens Barcelonas forlod grønsværen efter en uforløst sæson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip