Atlético støder Barcelona ud af Champions League

10/04/2014

For første gang siden 2007 er FC Barcelona ikke med blandt de sidste fire hold i Champions League.

Catalonierne tabte onsdag aften returkampen i kvartfinalen til Atlético Madrid med 0-1, og dermed er de firedobbelte vindere ude af turneringen.

Barcelona kom aldrig tilbage efter den chokstart, som holdet kom ud for, da midtbanespilleren Koke bragte Atlético foran på et sydende Vicente Calderon i Madrid.

Efter 1-1 i den første kamp ville en Barcelona-udligning ellers have givet holdet forlænget spilletid, men da det gjaldt, angreb gæsterne uden rigtig brod.

Atlético Madrid har haft en stor sæson, og holdet gik på banen med al den selvtillid, træner Diego Simeone kunne banke ind i sine spillere - og det var ikke så lidt.

Barcelona blev nærmest kørt over i kampens første halve time og skulle være tilfreds med, at man kun var bagud med 0-1.

Kokes scoring faldt efter fem minutters spil, da han dukkede op ved bageste stolpe og med indersiden flugtede et indlæg højt op i målet bag José Pinto i Barcelona-buret.

Catalonierne vågnede dog noget op efter pausen, hvor hjemmeholdet i perioder blev sat under et tungt pres.

Men lige netop mod Atlético kan det være en risikabel taktik at flytte sit hold alt for langt frem, for de rød- og hvidstribede madrilenere trives vældig godt med rendyrket kontraspil, selv om holdet stillede op uden den skadede angrebsstjerne Diego Costa.