ATP-boss kræver Andy Murray i sæsonafslutning

Den professionelle tennisorganisation, ATP, er frustrerede over, at Andy Murray overvejer at droppe sæsonfinalen og i stedet fokusere på Davis Cup-finalen.

Således slår ATP-organisationen fast, at man "kræver," at skotten stiller op i sæsonafslutningen, hvor årets otte bedste spillere runder tennisåret af og konkurrerer i World Tour-finalen.

- The Barclays ATP World Tour Finals er en obligatorisk begivenhed på ATP's World Tour, og alle spillere, der kvalificerer sig, er forpligtet til at konkurrere, med mindre de er skadede, siger ATP-præsident, Chris Kermode, ifølge AFP til flere britiske medier.

- Han har haft en fantastisk sæson, og har kvalificeret sig til at være blandt verdens otte bedste spillere, som skal konkurrere i sæsonfinalen.

- Vi er opmærksomme på hans kommentarer efter Davis Cup-sejren i Glasgow, men vores forventning er, at Andy (Murray, red.) konkurrerer i dette års sæsonfinale, hvis han er skadefri, siger Kermode.

Udtalelsen kommer, efter at Murray har luftet sine frustrationer omkring de to turneringer. Storbritannien er i sin første Davis Cup-finale i 37 år, og Davis Cup-finalen spilles den 27. november blot fem dage efter, at ATP-sæsonfinalen er færdig.

Davis Cup-finalen spilles på grus, mens sæsonafslutningen foregår på Murrays favoritunderlag, som er hardcourt, og den omstændighed giver Murray tvivl i forhold til sin forberedelse. Den tvivl luftede skotten på BBC, hvilket altså har fået ATP til at reagere.

- Hvis, jeg når finalen (sæsonafslutningen, red.), så vil jeg have spillet fem kampe i træk og kan slappe af i to dage.

- Det betyder, at jeg kun kan spille på grus i to dage, før Davis Cup-finalen begynder, og det er ikke nok for mig. Jeg har brug for mere tid på grus, så min ryg kan vænne sig til det, har Andy Murray udtalt til BBC Radio 5 Live.

Andy Murray har en forhistorie med rygproblemer, og han forklarede efter semifinalesejren over Australien for nylig i Davis Cup, at han havde haft rygproblemer under kampene.

Andy Murray er nummer tre på verdensranglisten, mens han på listen over årets bedste ligger på andenpladsen, og han vil dermed være kvalificeret til sæsonfinalen, der ydermere spilles i Londons O2 Arena, hvor Murray også vil være et naturligt trækplaster.

Storbritannien møder Belgien i Davis Cup-finalen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip