ATP fyrede 7,9 millioner kroner af på jubilæum

Alle danske lønmodtageres pensionsselskab ATP har i år fyret 7,9 millioner kroner af på at fejre sit 50 års jubilæum. Det skriver Lokalavisen Budstikken Fredericia.

Jubilæet er blevet markeret med informationsarbejde og fest for tilsammen 7,9 millioner kroner. Herunder en nylig fest og teambuilding-dag for 810 ansatte på Hindsgavl Slot ved Middelfart, som kostede 2,9 millioner kroner.

Informationsindsatsen havde det formål at oplyse om ATP's rolle og om det danske pensionssystem i øvrigt. Derfor afholdt selskabet blandt andet en konference i Odd Fellow-palæet i København. Det kostede godt 850.000 kroner.

ATP arrangerede også 10 borgermøder. Det kostede godt og vel 1,1 million kroner - herunder 64.000 kroner til invitationer og print af materialer, samt 189.000 kroner til musik og catering.

Derudover har ATP udsendt en bog i anledning af jubilæet, skrevet af professor Jørn Henrik Pedersen og Klaus Petersen, Syddansk Universitet.

Bogen, der kan downloades gratis på ATP.dk, kostede 3.039.271 kroner - hvilket er cirka 39.000 kroner mere end budgettet på tre millioner kroner.

Tallene fremgår af materiale, som Lokalavisen Budstikken Fredericia har fået aktindsigt i. Ifølge tallene er den samlede jubilæumsaktivitet løbet op i de nævnte 7,9 millioner kroner. Budgettet var på 8,6 millioner kroner.

- Vi har været i kontakt med rigtig mange mennesker. Vi var helt overvældet over interessen for borgermøderne, og vi har mødt helt almindelige medlemmer, siger ATP's kommunikationsdirektør, Annemette Moesgaard, til Lokalavisen Budstikken Fredericia.

Pengeforbruget i lønmodtagernes "tvungne" pensionsselskab undrer Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby.

- Alle danske lønmodtagere er jo forpligtet til at betale ind til ATP. Det giver selskabet en særlig forpligtelse til at bruge pengene fornuftigt. En personalefest til 2,9 millioner er lige lovlig meget.

- Og tre millioner for en bog, jeg ikke tror ret mange vil læse, er også alt for mange penge at kaste i grams, siger Hans Kristian Skibby til Lokalavisen Budstikken Fredericia.

Ifølge ATP har de danske lønmodtagere det seneste år indbetalt 8,8 milliarder kroner til ATP, som har udbetalt 12,7 milliarder i pension.

/ritzau/

 

Dagens Gossip