ATP taber kvart milliard på investeringer over sommeren

En hård periode på de finansielle markeder sætter sine tydelige spor i regnskabet hos danskernes fælles pensionspengetank, ATP, der må notere et negativt investeringsafkast i tredje kvartal.

ATP havde i månederne juli, august og september et tab på investeringer på 239 millioner kroner, fremgår det af ATP's regnskab. Pensionsgiganten har ikke kunnet snige sig uden om kursfaldene på aktiemarkederne, som var særligt udtalte i august.

- I et kvartal med store kursfald på de fleste globale aktie- og kreditmarkeder har ATP's portefølje været robust, siger ATP's administrerende direktør, Carsten Stendevad.

- Der var i kvartalet positive afkast på unoterede aktier, infrastruktur, ejendomme og langsigtede forsikringsstrategier mod stigende inflation, mens afkastet på råvarer, kredit og børsnoterede aktier har været negativt, siger han.

Samlet set lød resultatet på 4,2 milliarder kroner efter årets første ni måneder i ATP. Men det dækker altså over, at udviklingen var negativ i tredje kvartal, hvor resultatet var et underskud på 562 millioner kroner.

ATP-topchefen glæder sig dog over, at pensionsselskabet for årets første ni måneder samlet har haft et investeringsafkast på 11,2 milliarder kroner.

ATP er en obligatorisk pensionsordning med 4,9 millioner medlemmer. Ved udgangen af tredje kvartal 2015 modtog 968.000 pensionister ATP Livslang Pension.

Pensionspengetanken udbetalte i årets første tre kvartaler 10,9 milliarder kroner i pensioner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip