Aubameyang scorer hattrick for Dortmund i EL-sejr

22/10/2015

Borussia Dortmund behøvede ikke at folde sig helt ud, da tyskerne torsdag i Aserbajdsjan besejrede FK Qabala med 3-1 i Europa League.

Borussia Dortmunds ligatopscorer, Pierre-Emerick Aubameyang, leverede et hattrick i opgøret med sine to scoringer i første halvleg og ene scoring efter pausen.

Kampen trak ikke enorme veksler på tyskerne, og der var aldrig for alvor tvivl om, hvilket hold der skulle trække sig ud af opgøret som sejrherre.

De tre point betyder, at tyskerne topper gruppe C med syv point for tre kampe, mens Qabala ligger sidst med et enkelt point.

Senere torsdag spiller gruppens øvrige to hold, men Borussia Dortmund kan ikke i denne runde hentes på førstepladsen.

Borussia Dortmund var rejst til Aserbajdsjan uden armenske Henrikh Mkhitaryan.

I dagene op til kampen har muligheden for at spare midtbanespilleren været beskrevet i tyske medier med afsæt i det anspændte forhold mellem Armenien og Aserbajdsjan omkring regionen Nagorno-Karabakh.

Men Dortmund kunne også uden den armenske profil.

Efter en halv time modtog Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang bolden få meter fra feltet og sparkede flot tyskerne foran 1-0.

Syv minutter senere kombinerede Aubameyang sig så igennem Qabalas felt med hjælp fra Shinji Kagawa, og Aubameyang gjorde det til 2-0.

Efter pausen lignede det blot et spørgsmål om tid, før gæsterne kunne lukke kampen endegyldigt med en scoring, og den kom i det 72. minut, da Aubameyang fra tæt hold bragte Dortmund foran 3-0.

I kampens overtid fik hjemmeholdet så reduceret ved brasilianske Dodo.

De to hold mødes igen i fjerde runde, når FK Qabala gæster Borussia Dortmund den 5. november.

Senere torsdag mødes gruppens to øvrige hold, når græske PAOK Thessaloniki tager imod FC Krasnodar.