Auken: Vi bliver nødt til at tage os sammen

EU-parlamentarikeren Margrete Auken (SF) kalder til handling efter endnu en flygtningeulykke i Middelhavet natten til søndag, hvor op mod 700 mennesker kan have mistet livet.

Omkring 1500 bådflygtninge frygtes omkommet siden årsskiftet i forbindelse med den farefulde færd til Europa.

- Vi bliver simpelthen nødt til at tage os sammen. Vi skal lave en europæisk, samlet løsning, for det her er så forfærdeligt, siger Margrete Auken til Ritzau.

Det ønske er i tråd med, hvad internationale organisationer efterspørger. Røde Kors og Amnesty peger også på et styrket EU-beredskab, der kan tage over efter lukningen af programmet Mare Nostrum.

Mare Nostrum blev etableret, efter at flere end 360 emigranter druknede, da deres båd kæntrede tæt på den italienske kyst i oktober 2013. Det blev dog lukket af italienerne selv, da de økonomiske udgifter var alt for store for landet.

Mare Nostrum blev afløst af EU's grænsekontrol Triton, som ikke har noget specifikt eftersøgnings- og redningsmandat, og som har færre skibe og et mindre område at operere på.

- Det initiativ var trods alt meget mere anstændigt. Jeg mener, at vi skal tilbage til noget lignende, samtidig med at EU-landene også er nødt til lave en mere solidarisk fordeling af flygtningene.

Margrete Auken mener, at EU er nødt til at hjælpe Italien, Malta og Grækenland, der er de lande, der i øjeblikket modtager de fleste bådflygtninge fra Afrikas kyst.

En talskvinde for FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, bekræfter søndag formiddag, at kun 28 personer er reddet fra forliset natten til søndag.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip