Auktion: Minkavlere får halv pris for deres skind

Med en gennemsnitspris på 289 kroner per minkskind ved april-auktionen har minkavlerne kun fået halvdelen af sidste års pris, som lå på næsten 600 kroner per skind.

Alligevel kalder formanden for Kopenhagen Fur, Tage Pedersen, som står i spidsen for de danske minkavlere, prisen for "fornuftig nok".

- Vi havde forventet, at prisen ville falde, men den er faldet lidt mere, end vi havde frygtet. Det er selvfølgelig skuffende, siger han til Ritzau.

Ved den seks dage lange auktion blev der solgt 7,2 millioner minkskind, og med en gennemsnitspris på 289 kroner per skind er prisen faldet med cirka 15 procent siden sidste auktion i februar.

Sidste år steg produktionen af mink på verdensplan med 20 procent, og det er altså en medvirkende årsag til, at priserne nu er dykket.

- Vi er stadig i et svært marked. Efter nogle gyldne år er det ikke underligt, at boblen bristede. Verdensproduktionen blev fordoblet på fem år, og derfor kom der for mange skind. Heldigvis er efterspørgslen stadig god, siger Tage Pedersen.

Han understreger, at auktionen var hårdest ved de udenlandske minkavlere.

- Danske minkavlere har i gennemsnit cirka fået 325 kroner per skind. Det dækker ikke fuldstændig omkostningerne for alle, men for langt de fleste.

- En dansk avler får næsten 30 procent mere for sine skind end udenlandske avlere, fordi vi satser på kvalitet, mener Tage Pedersen.

Minkavlen i Danmark rundede sidste år en årsomsætning på 13 milliarder kroner med en tredobling af priserne siden 2009.

Den samlede omsætning ved april-auktionen lå på 2,25 milliarder kroner.

Næste auktion afholdes i juni, og her er det planen, at 5,9 millioner minkskind skal under hammeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip