Australien afliver hundredvis af truede koalaer

Selv om koalaer anses som en truet dyreart, har myndighederne i Australien aflivet næsten 700 af slagsen, fordi bestanden var blevet så stor i enkelt område, at mange af pungdyrene ellers ville omkomme at sult.

- Det var nødvendigt at gribe ind for at undgå, at koalaerne led. De var ude af stand til at finde tilstrækkeligt med føde, siger Lisa Neville, miljøminister i delstaten Victoria.

Koalaer, der kun findes i det fri i Australien og er en af kontinentets store turistattraktioner, blev aflivet i Cape Otway.

- Bestandens tæthed nærmede sig 20 koalaer per hektar i Cape Otway, oplyser ministeren.

I alt blev 686 af de små pelsdyr vurderet til at være i en dårlig helbredstilstand. De blev derfor aflivet af dyrlæger.

Miljøministeren kan ikke udelukke yderligere reduktioner i bestanden, og hun vil nu søge eksperters råd om, hvordan situationen skal håndteres.

- Historien viser, at det ikke nytter noget at flytte disse koalaer. Det kan faktisk skabe endnu større lidelser for dyrene, siger hun til den australske tv-station ABC.

- Antallet af dyr fortsætter med at vokse og derfor er vi nødt til at overveje en strategi for, om vi kan reducere væksten i bestanden, der fortsætter i et meget højt tempo, siger hun.

En indehaver af en campingplads tæt på det næs, hvor koalaerne holder til, fortæller, at mange af dyrene var syge af sult og døende.

- Hele næsset lugtede af døde koalaer, siger Frank Fotinas og tilføjer, at træerne i området er rippet for blade som følge af dyrenes jagt på føde.

- Du skulle se træerne. Der er hundredvis af tønder land med døde træer, siger han.

Før de første britiske nybyggere ankom i 1788, skønnes bestanden af koalaer at have været på over 10 millioner. I dag er der under 100.000 tilbage i naturen, anslår Australiens Koala Foundation.

Koalaer, der ikke er bjørne, men pungdyr, er ekstremt sårbare over for ændringer i naturen og klimaet. Alene i delstaten Queensland er bestanden faldet med 40 procent på grund af ændringer i vegetationen.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip