Australien i Eurovision skaber kritik

Skrevet af admin

11/02/2015

Mest læste i dag

I mere end 30 år har australsk tv sendt det europæiske melodi grand prix, men i år skal landet selv være med for første gang. Det medfører dog ikke kun jubel hos sangkonkurrencens entusiaster.

Ole Tøpholm, der siden 2011 har kommenteret det europæiske melodi grand prix på DR1, er skeptisk over, at Australien skal deltage i Eurovision.

- Bare fordi det europæiske melodi grand prix har været populært i Australien i mange år, synes jeg ikke, at landet er kvalificeret til at deltage, siger han.

Ole Tøpholm mener, at det bliver svært for seerne at forstå sangkonkurrencens regler, når et land som Australien får lov at være med.

- Melodi grand prix vil overleve, uanset hvor mange justeringer man laver. Men det kan meget hurtigt blive for kompliceret. I forvejen er der nok at holde styr på, når man sidder i kommentatorboksen, og man skal forklare reglerne over for seerne.

Indtil videre er det kun vedtaget, at Australien skal deltage i Eurovision i 2015 i anledningen af, at melodi grand prixet bliver afholdt for 60. gang og dermed har jubilæum.

Ifølge Ole Tøpholm vil det være en glidebane, hvis Australien bliver permanent deltager ved det europæiske melodi grand prix.

- Så skal vi lave konceptet om til et verdens-melodi grand prix. Hvorfor skal USA og Kina så ikke også have lov til at være med? Hvis man gør Australien til permanent medlem, kan man lige så godt tage skridtet fuldt ud.

Formanden for den danske fanklub MelodiGrandPrixFans.dk, Johann Sørensen, er knap så kritisk over for Australiens deltagelse. Han mener dog, at beslutningen om, at landet skal være med, er truffet for hurtigt.

- Det virker meget forhastet. Når det er så stor en beslutning, som denne, synes jeg, at alle deltagerlande skulle høres, og at man eventuelt skulle lave en afstemning.

- Generelt er det et must, at Eurovision udvikler sig og fornyer sig, og jeg er ikke nødvendigvis modstander af, at eksotiske lande kommer med i konkurrencen. Det kræver bare, at det er en god og velovervejet beslutning, siger Johann Sørensen.

/ritzau/