Australien sender asylbaby til flygtningelejr på ø

Skrevet af admin

22/02/2016

Dagens topnyheder

Et barn fra Nepal er blevet ansigtet på de hundredvis af asylansøgere, som står over for at blive udvist af Australien eller deporteret til flygtningelejre på grund af landets hårde indvandringspolitik.

Den lille pige, kaldet Asha, der er et år gammel, er i en måned blevet behandlet på et hospital i Brisbane, efter at en ulykke med kogende vand havde givet hende svære brandskader.

Hun er nu blevet udskrevet og vil blive deporteret til en flygtningelejr på øen Nauru, når hun er kommet sig helt.

Hospitalets læger, flere organisationer og demonstranter har ellers protesteret mod beslutningen.

Blandt andet har demonstranter blokeret indgangen til hospitalet, ligesom hospitalets læger har nægtet at udskrive den lille pige.

Australiens immigrationsminister, Peter Dutton, siger, at Asha vil blive sendt til flygtningelejren, når hendes medicinske behandling er afsluttet.

- Vi vil ikke tillade, at menneskesmuglere får den opfattelse, at hvis man søger hjælp på et australsk hospital, så er det en vej til at blive australsk statsborger, siger han ifølge BBC.

- Jeg kunne ikke være mere klar. Når den medicinske behandling er blevet givet, og de juridiske spørgsmål er blevet løst, skal folk tilbage til Nauru, siger han og afviser, at flytningen er foranlediget af protesterne.

Australien har en striks indvandringspolitik, hvor alle bådflygtninge placeres i lejre på øerne Nauru og Papua Ny Guinea, mens deres ansøgning behandles.

Antallet af asylansøgere, der kommer til Australien, er lille sammenlignet med det antal, der ankommer til Europa. Men indvandringspolitik har været et varmt politisk emne i landet.

Australiens konservative regering ledet af premierminister Tony Abbot ændrede kort efter at have indtaget regeringskontorerne den tidligere regerings strategi og indførte en omfattende patruljering af farvandene nord for landet.

Både med flygtninge, der blev opdaget på åbent hav, blev samlet op eller tvunget til at vende om.

Ifølge kritikere, heriblandt FN, er Australiens politik inhuman.

/ritzau/